Защитникът на Манчестър Юнайтед Джон О`Ший отбеляза победното попадение за „червените дяволи” в съботното дерби с Ливърпул. Как младокът видя гола си на „Анфийлд”, той сподели пред ББС:

Просто направих каквото трябваше, в последната минута, на „Анфийлд”, точно пред Коп-а, за мен това бе просто мечта. Чувството е страхотно, но всичко се дължи на начина, по който игра целия отбор днес. Да, наистина не стана толкова лесно, колкото е по принцип, но го заслужихме. В определената ситуация имаше много наши играчи в наказателното поле, а Роналдо центрира чудесно. Аз просто бях на точното място.

Ливърпул владееха топката през повечето време. Те имаха страшно много положения, особено едно на Питър Крауч…

Да, ние бяхме готови за това. Ливърпул играе много силно у дома, показателите им през сезона го показват. Ние се стараехме да притежаваме възможно най-дълго топката, но Ливърпул определено доминираше. Трябва да отчетем, че за пореден път се групирахме добре в защита и се справихме.

Начинът, по който отпразнувахте победата след последния съдийски сигнал, означава ли, че вече сте спечелили титлата?

Не, не, не, ние просто знаехме, че победата е изключително важна в този етап от първенството. Знаехме, че на „Анфийлд” ще е много трудно да победим. Но все хак те са на четвърто място, а ние сме първи. Резултатът е от огромно значение и за нас, и за феновете ни. Сега имаме добра преднина, разбира се, и Челси има мач по-малко, но ние нямаме намерение да губим тепърва и да пропилеем аванса.

Ще ви помогне ли поуката от 1998 година, когато водехте с 12 точки и загубихте титлата?

Да, определено. От изминалите години помним различни неща, като пропиляване на преднина, или пък невероятни обрати, затова сме наясно, че може да се случи всичко. Мислим само за следващия мач, очакваме го с нетърпение, защото всеки следващ ни доближава напред.

Определено ще запомниш този гол…

Да, дори си мисля да окача снимка от него в рамка на стената!