Джон Карвър остава начело на Нюкасъл и ще води отбора и в оставащите три кръга до края на сезона. Новината бе потвърдена официално от клуба.

„Свраките“ загубиха с 0:3 от Лестър в събота и са само на две точки над зоната на изпадащите.

От Нюкасъл излязоха с официално съобщение, в което ръководството на клуба заявява подкрепата си за Карвър.

„С оглед резултата в мача срещу Лестър през последните два дни имаше серия от разговори с Джон Карвър и играчите от първия състав. Карвър и екипът му, както и играчите са изцяло фокусирани върху последните мачове от сезона и оставането на отбора в Премиършип. Всички поемат отговорност за слабите резултати и са решени заедно клубът да излезе от тази ситуация и да запази статута си на отбор от Премиършип“, се казва в официалното съобщение на Нюкасъл.

В същото време от Дарби Каунти обявиха, че не са получавали оферта от Нюкасъл за мениджъра Стив МакЛарън.

През миналото лято МакЛарън подписа тригодишен договор с „овните“ и вече планира предстоящите летни трансфери на отбора.

Собствениците на Дарби са амбицирани да изградят силен отбор, който през следващия сезон да се цели в директна промоция в Премиършип.

„Аз имам договор с Дарби Каунти. Аз съм изцяло концентриран върху работата си за клуба. Искам да изградим силен отбор, който да гони директна промоция през следващия сезон. Ще оправим ситуацията. Абсолютно нищо не съм договарял с Нюкасъл“, коментира МакЛарън от своя страна.