Халфът на Ливърпул Джо Коул поднови тренировки с тима, след като разтегна подколянното сухожилие по време на първата среща срещу беларуския Гомел в Лига Европа.

30-годишният англичанин изкара тежка първа година на „Анфийлд“, а през миналия сезон игра като преотстъпен в Лил, където отново напомни за най-добрите си години. В предсезонната подготовка на мърсисайдци бившият ас на Челси игра в почти всички контролни срещи и в момента се надява мениджърът Брендън Роджърс да продължи да разчита на него.

„Днес тренирах за първи път след контузията и се чувствах добре“, сподели пред клубния сайт Коул. „Хубаво е да се върнеш и отново да разчитат на теб. Изпуснах само две седмици, така че съм добре по отношение на фитнеса, защото изкарах добра подготовка. Сега се нуждая само от няколко мача“, добави юношата на Уест Хем.

„Беше разочароващо да напусна преждевременно първия официален мач за сезона, но това е едно от нещата, с които всеки футболист трябва да се справя. Няма удобен момент да получиш контузия, но за щастие не бе нещо сериозно. Сега съм на линия и нямам търпение да бъда част от отбора“, завърши Коул преди гостуването на Уест Бром, което е в събота от 17 часа българско време.