Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс потвърди, че ще даде още една възможност на Джо Коул да се докаже с екипа на „червените“. В същото време бъдещето на завърналия се от наем в Милан Акуилани остава неясно.

Новината идва след седмица, изпълнена със срещи между новият наставник и треньорския му щаб, които стигнаха до извода, че трябва да се даде шанс на всеки от 34-ата футболисти от първия състав.

Роджърс иска да провери дали някой от играчите, които не играеха редовно преди, може да му бъде полезен и да си осигури допълнителни средства, като се раздели с останалите.

„Срещнах се с Джо Коул, докато бях в Испания. Със сигурност знам, че той иска да се върне, а аз трябва да оценя всички играчи“, заяви мениджърът пред клубния сайт. „Що се отнася до Джо – той е много талантлив играч. В Лил той отново показа на какво е способен и се справи много добре. Сега има възможността да се върне тук и да ни покаже своите качества. За мен той ще бъде като ново попълнение.“

Междувременно Роджърс ще се срещне с Акуилани през следващата седмица, след като от клуба заявиха, че няма да прекратят договора му. Италианският халф се надяваше това да се случи и той да стане свободен агент, за да може да подпише за постоянно с Милан. По този начин той щеше да излезе без пари на „росонерите“, които отказаха да платят клаузата за откупуване на стойност 5 млн. паунда.

„Няма абсолютно никакъв шанс договорът на Акуилани да бъде прекратен и той да стане свободен агент. Не знам дали той иска да остане в Милан. Ще трябва да изчакаме решението на Ливърпул“, каза агентът на играча Франко Дзавалия.