Челси се изкачи на второ място във временното класиране на английската Висша лига поне за няколко часа, след като победи Уест Хем с 1:0 в първия мач от 15-и кръг.

„Сините” събраха 31 точки, с една пред Ман Юнайтед и две пред Ман Сити, преди двата отбора от Манчестър да изиграят своите срещи от този кръг.

Джо Коул наказа бившия си тим Уест Хем, който напусна през 2003 година, заради Челси, в 75-та минута. Саломон Калу свали топката в краката на Коул, който бе на ръба на засадата, след което английският национал с техника и скорост успя да преодолее защитниците до него и вратаря Робърт Грийн.

Двубоят на „Стамфорд бридж” бе нервен и агресивен, като за гостите Норберто Солано имаше най-чистата възможност през първото полувреме, което бе наситено с много нарушения и груба игра. За Челси Дидие Дрогба пропусна да открие с хубав шут от разстояние.

Втората част бе доста по-смислена, като „сините” излязоха решени да атакуват повече и по-настъпателно. На терена се появи бързоногото крило на Челси Шон Райт-Филипс и създаде доста притеснения на Робърт Грийн, като най-опасното дойде след гола на Коул. Тогава Райт-Филипс намери Дидие Дрогба в наказателното поле, но африканският голмайстор не успя да намери вратата на Уест Хем.

Реферът Хауърд Уеб си имаше доста проблеми да овладее бурните действия на терена, като за момент изпусна юздите, когато Джон Тери се опита да се сбие с Луиш Боа Морте.