Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело намекна, че вратарят на Манчестър Сити Джо Харт вероятно ще получи шанс да бъде №1 в състава на „Трите лъва” в най-скоро време.

Италианският специалист повика Дейвид Джеймс за първия си мач начело на Англия срещу Швейцария в началото на февруари, но 37-годишният страж не може да бъде опция за бъдещето.

След като вече и Пол Робинсън не играе за Тотнъм, а Скот Карсън се провали срещу Хърватия, и Бен Фостър е контузен, на хоризонта се появи името на Джо Харт.

Капело вече се осъзна и за проблемите, които съпътстват английския мениджър. „Само 38 процента от играчите във Висшата лига са англичани. Изборът е ограничен. Наложи се да повикам обратно 37-годишен вратар, но аз имам предвид младежки национал, който може да го замести,” каза Капело.

Въпреки всичко, италианецът заяви, че е доволен от първите седмици от престоя си в Англия. „Културата на англичаните е необикновена, красива. Стадионите винаги са пълни, всеки се раздава, но по правилния начин. Съдиите оставят футболистите да играят, за разлика от тези в Италия, където непрекъснато прекъсват играта,” обясни Капело. „Но определено тук медийният натиск е невероятен, особено ако си национален селекционер,” допълни с усмивка дон Фабио.