Известният английски нападател Джими Грийвс е решил да продаде на търг златния медал на Световен шампион от 1966-а година, съобщиха от аукционната къща Сотбис, която е получила футболната реликва.

Търгът ще бъде организиран през следващата седмица и Грийвс, в момента на 74 години, се надява да получи за него около 50 хиляди паунда.

В момента Джими Грийвс работи като телевизионен коментатор и анализатор, но въпреки това има нужда от свежи финансови постъпления предвид проблемите, с които опитва да се справи.

Самият той не участва на Мондиал 66 заради контузия, но през 2009-а година Английската Футболна асоциация решава да му даде медал- точно копие на онези от 1966-а година заради заслугите му към националния отмор на страната. Той има 57 мача с фланелката на Англия и е вкарал 44 гола.

Вестник Дейли Мейл припомня, че в близкото минало нападателят, който е играл за Челси, Тотнъм, Милан (Италия) и Уест Хям, е имал проблеми с алкохола, изпаднал е в дългове и е продал извънградската си лятна къща, за да погаси част от задълженията си. /БТА