Бившият нападател на Челси Джими Флойд Хаселбанк заяви, че „сините” трябва да атакуват Манчестър Юнайтед от първия съдийски сигнал в мача. Дербито за титлата започва след час на „Олд Трафърд”.

"Ако ги атакуваш така, както те атакуват теб, играчите Юнайтед ще оставят повече празни пространства. Дидие Дрогба е длъжен да играе по най-добрия начин, но за мен всичко ще зависи от отборното представяне. Ако Челси излезе с двама нападатели и "диамант" в полузащитата ще има проблеми. Ако обаче излязат със система 4-3-3, може би ще имат повече шанс,” даде своето мнение Хаселбанк.

„Щом Анчелоти иска да играе и с Анелка, и с Дрогба добре, но трябва да каже на единия от тях да оперира по дясното крило, и че левият бек на Юнайтед е негова грижа. Със системата "диамант" в полузащитата е прекалено претъпкано и Франк Лампард може да не получи добри шансове за гол. Видяхте как той вкара четири гола на Астън Вила. Имаше пространство в халфовата линия и всеки бе застанал на правилната позиция,” продължи детайлно екс-голмайсторът на Челси.

„Ако погледнем мачовете, където Челси допусна да загуби точки, след като водеше резултата, например срещу Манчестър Сити, гостуванията на Вила и Евертън, те винаги водеха с 1:0, но допускаха изравняване и не можеха да променят хода на срещата, защото имаше прекалено много хора в центъра на полузащитата, нямаше свободни пространства", добави холандецът, анализирайки Челси.