Капитанът на английския национален отбор по футбол Стивън Джерард е безкрайно ядосан заради множеството контузии, които сериозно обезкървиха „трите лъва“ преди старта на европейския шампионат в Полша и Украйна.

Бранителят Гари Кейхил стана поредният играч, който отпадна от избраниците на Рой Ходжсън за турнира, след като счупи челюстта си на две места в приятелската среща с Белгия. Освен Кейхил заради травми на Евро 2012 няма да играят Франк Лампард, Гарет Бари и резервният страж Джон Руди.

„Загубата на Кейхил е голям удар за нас. През последните 6 месаца той изигра колосална роля в Челси“, заяви Джерард. „Той бе същински титан във финала на Шампионската лига срещу Байерн. Нуждаехме се от него.“

„Ядосан съм, защото загубихме много големи играчи 8 или 9 дни преди началото на турнира. Това е цената, която плащаме заради контролните срещи. За да се справиш на такъв тип турнири, се нуждаеш от големи фигури, а да загубим Гари е сериозен удар, като се има предвид и отсъствието на Лампард и Бари“, завърши Джерард.