Стивън Джерард призна, че за него ще бъде голяма чест да получи капитанската лента на английския национален отбор под ръководството на Фабио Капело.

Италианският специалист подготвя своя тим за приятелската среща с Швейцария в сряда, която ще бъде дебют за новия селекционер начело на „трите лъва”. Тактикът заяви, че няма да определи кой ще бъде редовен капитан до началото на квалификационната кампания за Световното първенство през 2010, която започва през септември.

Настоящият капитан на Англия Джон Тери е с контузия в момента и няма да може да вземе участие в предстоящия приятелски мач, като това отваря възможност за играчи като Стивън Джерард, Рио Фърдинанд, Уейн Рууни и Майкъл Оуен да изявят претенциите си за капитанската лента.

„Това ще бъде голяма чест за всеки един състезател. Разбира се, трябва да уважим факта, че Джон Тери все още е нашият капитан и докато това не се промени, той все още остава нашия лидер”, каза Джерард.

„Все пак, Тери няма да може да вземе участие в контролата с Швейцария, така че ще трябва да изчакаме и да видим, кой ще бъде определен за негов заместник от новия ни наставник. За мен това ще бъде изключителна чест и преживяване, но докато не стане факт, не искам да говоря прекалено много”, добави той.