Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард вкара два гола за своя отбор при равенството 2:2 срещу сборния отбор на неговия добър приятел и дългогодишен съотборник Джейми Карагър. Целта на благотворителния двубой беше да набере средства за фондацията на клуба.

Селекцията на бившия бранител дръпна в резултата с попадения на Марио Балотели и Дидие Дрогба, преди с две точни изпълнения на наказателни удари Джерард да оформи крайния резултат.

В тима на халфа попаднаха имена като Тиери Анри, Луис Суарес, Джон Арне Рийзе, Чаби Алонсо, Джон Тери и Фернандо Алонсо. Карагър пък освен Дрогба и Балотели можеше да разчита на Хосе Рейна, Лукас Лейва, Хари Кюъл, Крейг Белами, Алваро Арбелоа, като в течение на срещата взеха участие и футболисти от школата на мърсисайдци.

С чудесен изстрел от около 25 метра в 9-ата минута Балотели откри резултата, след като не остави никакъв шанс на настоящия си съотборник Брад Джоунс.

В 22-ата минута голяма грешка в защитата на отбор „Джерард“ позволи Дрогба да бъде изведен сам срещу вратаря. Опитният голаджия със серия от финтове заблуди Джоунс и се разписа на празна врата.

Осем минути преди почивката Джерард намали, след като Джером Синклеър беше повален от Мартин Кели в наказателното поле. Хосе Рейна опита да разсее своя добър приятел с няколко побутвания и реплики преди изпълнението, но резултатът стана 1:2.

След паузата хубаво взаимодействие между Суарес и Джерард изведе втория в наказателното поле. Англичанинът опита да върне към намиращия се около точка на дузпата нападател, но Карагър го повали. Така в 69-ата минута Джерард за втори път успя да порази мрежата, пред която вече беше застанал Петер Гулаши, а мачът завърши без победител.