Капитанът на Англия Стивън Джерард призна, че снощната загуба с 2:3 от Хърватска на „Уембли” е най-големият кошмар в кариерата му в националния отбор.

След поражението „трите лъва” не успяха да си осигурят място на финалите на Европейското първенство догодина.

„Усилието беше налице, но резултатът го няма. Това е най-важното. Очевидно сме изключително разочаровани”, призна Джерард.

„Първият им гол ни дойде като шок. Нашата идея бе да започнем срещата изключително бързо и да успеем да отбележим още в началото, като с това да отправим предупреждение към хърватите, че ги очаква труден мач. Всичко бе разбито на пух и прах, когато вече изоставахме с 0:2”, коментира още Стивън.

„Втората част се представихме много по-добре. Но когато все пак се върнахме в мача, трябваше да се запечатаме отзад. Ние обаче тръгнахме да търсим трети гол, и те ни вкараха на контра. Трябва да се поучим от това. Не трябваше да поемаме толкова рискове. Трябваше да изкачим планина – ние го направихме, след това просто не постъпихме умно”, продължи Стиви Джи.

„Това бе най-разочароващият ден от моята кариера за Англия – да загубиш пред 88 хиляди привърженици при положение, че имахме толкова голям шанс да се класираме за Евро 2008 – трудно се приема този факт. Ще ни боли дълго време”, завърши футболистът на Ливърпул.