Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е заплашен от вероятността да пропусне и европейските квалификации на английския национален отбор през септември.

Въпреки че звездата на мърсисайдци твърди, че ще е готов още тази събота, мениджърът на тима Рафаел Бенитес изобщо не е убеден в това. Джерард получи фрактура на пръст на крака си по време на мача срещу Тулуза от Шампионската лига преди две седмици. Той излезе и срещу Челси след това, но травмата му само се усложни и днес отново ще е извън строя за реванша с Тулуза.

Испанският наставник призна, че силното желание на Джерард да играе този уикенд може да го изправи пред неприятната задача да съобщи на футболиста, че няма да му позволи да играе за Англия.

Бенитес заяви: „През цялата седмица ще го наблюдаваме. Бих казал, че съм оптимист, но ще видим. Трябва да говоря и с доктора, и с играча, за да видя, дали той наистина е здрав или все още има риск. Не искам да правим неща, за които да съжаляваме.”

Рафа продължи: „Стиви може да тренира и да тича, но не участва наравно с отбора в подготовката и не докосва топката. Той иска да играе във всеки мач. Именно тук най-важна е моята дума.”

Ако Стивън Джерард не успее да се възстанови до съботния мач с Дарби Каунти, това ще сложи сериозна въпросителна върху появата му за Англия на 8 и 12 септември срещу Израел и Русия.