Стивън Джерард призова своите съотборници, както и феновете на Ливърпул, да забравят за спечелването на Висшата лига, като заяви, че „червените” трябва да се концентрират върху класирането на четвърто място.

Момчетата на Рафа Бенитес успяха да вземат само точка от Челси на „Стамфорд Бридж” в неделя при скучното нулево равенство.

Ливърпул не успя да се възползва от надмощието си през първата част на мача, което се оказа решаващо и за крайния резултат от срещата. Джерард призна след хикса, че фокусът на отбора сега трябва да се насочи към четвъртото място. „Червените” вече се намират на 16 точки от лидера Арсенал.

„Осъзнаваме, че ще ни бъде доста трудно и пред нас седи голямо предизвикателство да завършим на четвърто място в Премиършип. За съжаление трябва да забравим за титлата в Англия”, каза Стиви Джи.

„Има много силни тимове около нас, които се намират в страхотна форма и играят отлично, затова ние не трябва да се отпускаме и за миг в борбата за последното място даващо право на участие в Шампионската лига”, добави още той.