Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард все още не е решил дали ще остане в националния отбор на Англия или ще го напусне след края на Евро 2012.

31-годишният полузащитник има изиграни 89 двубоя с екипа с трите лъва, но през последните два сезона имаше проблеми с контузии и въпреки обича националната селекция, знае, че отказване от фланелката би му дало време за възстановяване между мачовете. Това съответно би му позволи да продължи кариерата си повече сезони.

„Това е нещо, за което ще седна и ще помисля след края на Европейското първенство през това лято“, каза Джерард пред „The People“.

„Все още не съм говорил с никой за това, нито съм взел решение за това какво бих могъл да направя, защото има много неща за обмисляне“.

„Просто съм напълно концентриран върху това да се представя колкото се може по-добре в Ливърпул този сезон и тогава да играя на Евро 2012 за Англия. След това ще видим какво ще стане.“

„Преди всичко е това, че обичам да играя за Англия и да си капитан на стараната си е връх за всеки играч, така че това ме прави горд“, каза още Стиви Джи, който носи капитанската лента на световните шампиони от 1966 година на Мондиал 2010.