Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард смята, че той и съотборниците му са „кошмар за всички” в Европа, заради несломимия си дух.

Полузащитникът вече мечтае да вдигне отново във въздуха купата на Шампионската лига, за втори път през последните три години.

„Страхотно е да сме на финал за втори път в рамките само на три години,” сподели Стиви Джи пред „Дейли Мейл”. „На домашна сцена не се представяме чак толкова добре, но в Европа сме на ниво. Ние сме кошмарът на всеки съперник, тъй като никога не се смятаме за победени и имаме страхотен несломим дух.”

Лидерът на „червените” продължи: „Няма значение срещу кого играем. Моментът с вдигането на купата изплува в съзнанието ми малко, след като вкарахме последната дузпа на Челси. Ще е магически миг, ако отново имам шанс да го вдигна над главата си.”

Ливърпул отстрани Челси след изпълнение на дузпи в полуфинала.

Джерард коментира още: „Няма нищо по-гадно за един играч, от това мениджърът да те посочи и да каже – ти ще биеш дузпа. Трябват да имаш големи играчи, които в такива моменти да излязат и да поемат отговорността. Ние имаме такива и те се изявиха.”

„Сега като гледам върху изминалите два мача, беше много завързано. Не може да се каже, че един от двата отбора не е заслужавал да спечели.”