Легендата на Ливърпул Стивън Джерард не смята, че за него има подходяща позиция в клуба в момента. Той все още е активен футболист, като носи екипа на американския ЛА Галакси. Но самият той призна, че след тази кампания, която свършва през декември, ще окачи футболните обувки на пирона. 

Самият полузащитник призна, че е поддържал контакт с настоящия мениджър Юрген Клоп, но засега не изниква подходяща длъжност за него. 

"Хората трябва да разберат, че Юрген Клоп се е обградил със собствените хора, иска да си работи с тях и е доволен от всичко, което се случва. Разбира се, имам огромна връзка с Ливърпул, този клуб е в сърцето ми и винаги ще бъде там, но днес няма нищо, което да коментираме около мен и отбора."

"Нямам никакво споразумение за бъдеща работа с Юрген и макар да се разбирам много добре с него, за мен все още няма някаква длъжност за в бъдеще. Моята кариера е свързана с Галакси до края на сезона и не искам да говоря за друго."

"Знам, че краят на кариерата ми идва и просто искам да се насладя на всеки един момент до края на дните си на терена. Много скоро ще ми липсва този трепет в стомаха преди всеки мач, защото това е причината да излизам на терена и сега", сподели Джерард.