Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард вярва, че неговият отбор ще постигне победа над Марсилия в предстоящия мач между двата отбора в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

„Те ни победиха на Анфийлд, като показаха възхитителен футбол. Утре мачът няма да бъде лесен. Уверен съм, че французите няма да ни се дадат лесно”, коментира предстоящия мач Джерард.

В първия мач между двата отбора в Англия, Марсилия се наложи с минималното 1:0 над тима на Рафаел Бенитес.

„Велодром е един от най-великите стадиони в света. Гостуващите отбори играят много трудно на него. Всяко твое движение е освирквано от хиляди, но след като играеш в Англия, трябва да си свикнал на подобно нещо. Надявам се подкрепата от трибуните да не се отрази на резултата и през пролетта да ни видите на финала на Шампионската лига”, добави още футболистът.

Ливърпул се нуждае от победа над Марсилия, за да си осигури участието в следващия етап на надпреварата, тъй като в момента се намира на трето място в Група А със седем точки, толкова, колкото имат и французите, които са втори. Лидер е Порто с 8, а четвъртото място във временното класиране в за Бешикташ, който има 6 точки.