Капитанът на Англия за Евро 2012 Стивън Джерард категорично отхвърли възможността да прекрати кариерата си в представителния тим на страната и да се фокусира единствено върху представянето си в Ливърпул.

Все пак обаче 31-годишният полузащитник предположи, че първенството в Полша и Украйна може да бъде последния голям международен футболен форум, на който ще участва. Той не скри желанието си да облече фланелката на „трите лъва“ и по време на световното първенство в Бразилия през 2014 г., но заяви, че дотогава могат да се случат много неща.

„Мога да разбера хората, които заради моята възраст ме питат дали не време да сложа край на участията с националния тим, но аз не виждам нещата така“, заяви лидерът на мърсисайдци. „Дори не смятам, че трябва да взимам решение. Обичам да играя за Ливърпул, обожавам да играя и за Англия. Въпреки всичко не си правя илюзии и знам, че мястото в отбора зависи от представянето ми на европейския шампионат. Мениждърът ще реши дали има нужда от мен по-нататък.“

„Ако той реши да разчита на мен и за световното първенство в Бразилия, това ще бъде една голяма награда за мен в края на кариерата ми. Докато дойде този момент обаче има твърде много неща, на които трябва да се обърне внимание. В момента се чувствам в най-добрата си физическа форма от години. Проблемите ми със слабините най-накрая са зад мен и се чувствам силен“, допълни Джерард.