Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призна, че мечтата му е някой ден да води тима от „Анфийлд” като старши треньор. Но е убеден, че ще има сериозна конкуренция в лицето на настоящия си съотборник Джейми Карагър.

27-годишният Джерард, който е част от „червения” отбор още от дете, заяви, че не би могъл да откаже, ако в бъдеще ръководството му предложи да поеме кормилото в свои ръце.

„Ако имам достатъчна квалификация, няма начин да откажа, защото съм дълбоко свързан с клуба и привържениците,” заяви Стиви Джи. „Но мисля, че Джейми има повече шанс от мен да получи поста. Той може би обича играта повече от мен. Той непрекъснато учи за нея, така че вероятно ще е по-подготвен от мен.”

Капитанът на Ливърпул разкри още, че се е опитвал да убеди Тиери Анри да му стане съотборник, но вместо това френският нападател премина в Барселона.

„Изпратих му няколко съобщения на телефона, да видя дали е заинтересуван. За мен би било удоволствие да го видя с екипа на Ливърпул,” каза Джерард. „Но той искаше да играе в Испания, за Барселона, затова уважих решението му. Въпреки това, той ми сподели, че много уважава Ливърпул. Винаги говори хубави неща за нас,” завърши полузащитникът със статут на легенда на „Анфийлд”.