Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призова ръководството на клуба да побърза с новите договори на Джордън Хендерсън и Рахийм Стърлин. Според Джерард, който ще напусне клуба през лятото, двамата са бъдещето на Ливърпул и час по-скоро трябва да преподпишат с тима от „Анфийлд“.

Договорът на вицекапитана Хендерсън изтича след 18 месеца, докато Стърлинг преговаря за нов контракт в последните няколко месеца. Роденият в Ямайка футболист е голмайстор на „червените“ през този сезон и предизвика интереса на клубове като Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

„Ливърпул трябва да подпише веднага със Стърлинг. Той знае какво искам да направи. Джордън Хендерсън също. Във вестниците се пише прекалено много за тях, а както знаем няма дим без огън“, коментира Джерард.

„За мен посланието към клуба е да решат ситуацията с тях, защото те са бъдещето на клуба и искам да гледам този отбор да играе добре, да печели финали и да се бори за титлата. Играчи като Стърлинг и Хендерсън и Коутиньо и Стъридж, които преподписаха, са тези, които ще дадат на отбора, така че е много важно клубът да реши нещата преди да стане твърде късно“, каза още капитанът на Ливърпул, който днес ще излезе в 33-ото си дерби срещу Евертън.