Стивън Джерард призова съотборниците си от Англия да бъдат психически готови да се възползват от евентуална издънка от страна на някой от съперниците на „трите лъва” в борбата за класирането за Евро 2008.

„Ако наистина имаме шанс в сряда, това ще бъде мачът на живота ни”, каза футболистът на Ливърпул.

Англия чака провал на Русия или Хърватия съответно срещу Израел или Македония днес, за да може момчетата на Стив МакЛарън да запазят шанс да отидат на финалите на Европейското първенство догодина. Ако едно от тези две неща се случи, „трите лъва” все пак ще трябва да направят поне равен с хърватите в сряда, за да си осигурят класиране за Евро 2008.

„Хубаво бе, че победихме Австрия и сега ни остава да се приберем по домовете и да гледаме с големи надежди срещата на руснаците с Израел. Трябва да сме психически готови, в случай, че състезателите на Гуус Хидинк се издънят. Това ще бъде като втори шанс за нас”, коментира Стиви Джи.

„Много е неприятно, че загубихме за сряда Майкъл Оуен, трудно ще ни бъде без състезател от такава класа. Това от друга страна, ще представлява добра възможност за друг футболист да се докаже в сряда”, завърши Джерард.