Английският гражданин, който се предполага че е бил нападнат от Стивън Джерард при побой в бар, съобщи пред съда, че е получил серия от удари от капитана на Ливърпул. По време на делото във вторник част от подсъдимите се признаха за виновни за нанасяне на телесни повреди при сбиването. Делото срещу Джерард предстои.

34-годишният Маркъс Макгий загуби преден зъб при сбиването, което се получи в ранните часове на 29-и декември миналата година в Саутпорт. Макгий, който първоначално е бил нападнат от един от приятелите на Джерард, обвини именно английския национал за първия удар.

"Помня, че имаше много удари в лицето ми, но не бях сигурен кой точно го направи. После гледах репортажа по CCTV, който ясно показа, че и Джерард ме удря два или три пъти", заяви Макгий.

Във вторник обаче съдът показа видеоматериал от охранителна камера, в който Джерард само говори с Макгий. Ударът с лакът в лицето извършва човек от компанията на Джерард.

Инцидентът назрял в ранните часове на деня, когато компанията на Джерард още празнувала победа над Нюкасъл. Капитанът на Ливърпул пожелал да заеме пулта на дисководещия, но Макгий отказал. Предполага се, че по-късно, когато Макгий седял на бара, Джерард е изпуснал нервите си.