Английският национал Стивън Джерард пое голяма част от отговорността за снощната загуба с 1:2 от Русия в квалификацията за Евро 2008, като призна, че е трябвало да вкара точно преди домакините да се върнат в мача.

След като „трите лъва” поведоха в резултата с гола на Уейн Рууни, капитанът на гостите имаше прекрасна възможност да удвои преднината за своя отбор, но той пропусна, руснаците се надигнаха и успяха да обърнат нещата в своя полза с два безответни гола.

„Имах невероятен шанс да вкарам за 2:0, който трябваше да оползотворя, но се провалих. След това предоставихме инициативата на домакините, които набраха скорост и успяха дори да ни вкарат второ попадение”, каза футболистът на Ливърпул.

„Знаехме, че ще ни е трудно, но даже и 1:1 на уреждаше. Те добиха увереност след дузпата и ни поставиха под голямо напрежение”, продължи Стиви за 11 метровия удар, отсъден за нарушение на Уейн Рууни срещу Константин Журянов, което повторенията обаче показват, че е било извършено извън наказателното поле.

„Мачът се развиваше точно, както ние искахме, но дузпата бе повратния момент. След нея не можехме да се осъзнаем в продължение на 5 минути. Контролирахме нещата на терена, и въпреки че те задържаха топката повече от нас, ние бяхме длъжни да спечелим трите точки. На полувремето си казахме – нека да излезем сухи от този мач, но не успяхме да го постигнем и инкасирахме две попадения”, завърши Джерард.