Рап звездата Джей Зи пожела да изясни докрай темата, на кой футболен тим в Англия е фен. След като през 2010-та година той посети „Етихад“ по покана на Манчестър Сити, и бе гост на „гражданите“, на Острова веднага обявиха съпруга на Бийонсе за привърженик на отбора.

Джей Зи обаче опроверга тези информации, и обяви на всеослушание, че е фен на друг тим – Арсенал. Рапърът бе на трибуните за мача с Манчестър Юнайтед, заедно с вокалиста на Колдплей Крис Мартин. Всеизвестен факт е, че жените на двамата – Бийонсе и Гуинет Полтроу са най-добри приятелки. Наскоро Джей Зи стартира нов бизнес - собствена спортна мениджърска агенция.

„След онзи мач на Ман Сити, пресата веднага обяви, че съм фен на Манчестър Сити. Затова сега се радвам, че мога да изясня въпроса, и искам всички в Англия да занаят, че съм фен на Арсенал,“ заяви Джей Зи пред официалното списание на Арсенал.

„Преди повече от пет години станах фен на Арсенал. Когато Тиери Анри още играеше тук, и го видях как играе, си помислих колко е невероятен. Оттогава съм голям фен на този отбор, след какво прави, и се радвам, че все още играе красив футбол, както бе по времето на Тиери,“ обясни Джей Зи.

Не е ясно дали Крис Мартин ще заведе своя приятел Джей Зи и на мач на своя любим тим Екзетър Сити, в Лига 2.