Световният шампион Джеф Хърст смята, че Уейн Рууни може да спечели Световното първенство с Англия през лятото. Хърст, който вкара х еттрик срещу Германия във финала през 1966 година, е голям почитател на нападателя на Манчестър Юнайтед и със сигурност знае, какво е нужно, за да станеш световен шампион.

Рууни е в невероятна форма този сезон, като вече има 29 гола, сред които и победното попадение във финала на Карлинг Къп срещу Астън Вила.

„С начина, по който играе в момента, той може да спечели Световното първенство”, заяви Хърст пред Евроспорт. „Той не е вече онзи младок: той е развит и научен футболист в последните три или четири години. В миналото той бе прекалено ентусиазиран”.

„Сега той не влиза неразумно в единоборства в средата на терена, които не са важни. Той толкова искаше да печели всяка топка на всяка позиция, че бе готов да изтича целия терен”.

Според Хърст това, че е играл на различни позиция на терена, помага на Рууни: „Когато Кристиано Роналдо бе в Юнайтед, Рууни играеше по-назад и свърши фантастична работа, той е професионалист, който не се оплаква. Той научи много, играейки на тази позиция”, допълни Хърст.

Относно селекционера Фабио Капело, бившият голаджия коментира: „В един идеалистичен свят, щеше да е хубаво националният мениджър да е англичанин. Но това няма значение. Ако спечелим Световната титла, никой няма да се интересува, от къде идва мениджърът”.

„Той е фантастичен в работата с, така че заслужава шанса да ръководи Англия повече, отколкото някои англичани. Мисля, че сме способни да се борим с Бразилия. Има истинска трансформация във всичко, което става с националния отбор и последните резултати показват това. Ще бъде много разочарован, ако не стигнем до полуфинал”, допълни Хърст.