Джанфранко Дзола възнамерява да напусне Уест Хем, дори тимът му да спечели двубоя със Стоук Сити в събота, пише Telegraph. Според информациите, има възможност италианецът да склони да остане до края на сезона, но със сигурност не и след това. Проблемите с комуникацията вътре в клуба тормозят Дзола, и макар един от президентите Дейвид Съливан, да обяви, че застава 100% зад мениджъра, това не изглежда достатъчно.

Дзола иска да напусне по-скоро Източен Лондон, но смята за свое задължение първо да спаси отбора от изпадане, тъй като по думите му, го дължи на клуба, феновете и играчите. Ако си тръгне сам, освен това, ще загуби и компенсация от 1.9 милиона паунда.

Източници от Уест Хем обявиха в петък, че е „абсолютно сигурно”, че Съливан ще уволни Дзола, ако тимът загуби днес. За да се случи това обаче, трябва и съгласието на Страумур, исландската банка, която все още държи половината от акциите на клуба.

Запитан дали смята, че собствениците се опитват да се отърват от него, Дзола сподели откровено: „Това е добър въпрос. Не знам. Разбирам, че господин Съливан е много притеснен от ситуацията. Не се намираме на добра позиция и той се тревожи. Но и аз се тревожа не по-малко. Имам вяра в играчите, с които работя.”

На въпрос дали собствениците са го помолили само да си тръгне, Дзола каза: „Не, не са казвали нищо такова. Но аз знам моите отговорности.”