Полузащитникът на Швейцария Гранит Джака оплътнява ваканцията си, отпочивайки си в Косово. Корените на офанзивния полузащитник са именно от Косово, като родителите му са се преместили да живеят в Швейцария, където пък е роден 23-годишния футболист.

След злополучното отпадане на Швейцария след дузпи от Полша на UEFA EURO 2016 Джака се срещна с фенове на Арсенал в Косово, за да ги зарадва, раздавайки автографи и правещи много снимки с ентусиазираните фенове на новия си клуб преди да започне неговия живот на "Емирейтс".

Косоварите помолиха Гранит Джака да предаде специален подарък за мениджъра на отбора Арсен Венгер. Те бяха подготвили плакет с послание - "Ние никога няма да забравим какво даде за клуба".

"Напълно съм фокусиран в предстоящата ми кариера в един от най-големите клубове в света. Голяма чест е за мен да облека фланелката на Арсенал, така както бе огромна чест да играя в последните четири години за Борусия Мьонхенгладбах. Надявам се да се срещна със старите си съотборници в Шампионската лига", пък сподели Джака по време на рандевуто с феновете.

Джака бе първото попълнение през този трансферен прозорец за "артилеристите", а след него го последва и Такума Асано от Санфрече Хирошима. Трансферната сума, която Арсенал плати на "жребците" от Германия за услугите на Джака е 33 млн. паунда, като това е третата най-високо платена цена за футболист в отбора. Пред него са само Месут Йозил и Алексис Санчес.