Дидие Дрогба вярва, че задачата на Челси да задържи Франк Лампард и Джон Тери е по-важна от тази да се спечели Шампионската лига.

Двамата още не са приели да подпишат нов договор с шампионите на Англия и се спекулира, че те могат да напуснат Стамфорд Бридж през лятото.

Челси все още се бори на три фронта - Висшата лига, Купата на Англия и Шампионската лига. „Сините” вече спечелиха Карлинг Къп и имат шанс да станат първия отбор, печелил и четирите трофея в един сезон, но Дрогба смята, че основен приоритет трябва да бъдат новите договори на Тери и Лампард.

„Преподписването с Джон и Франк е най-голямото нещо, което ние можем да направим. По-голямо от това да спечелим Шампионската лига” – каза нападателят от Кот Д’Воар.

„Те са част от историята на Челси, те постигнаха толкова много и аз не вярвам, че някой фен може да си представи следващия сезон или бъдещето без тях. Ние трябва да направим всичко, за да сме сигурни, че ще са тук. Ние искаме да спечелим Шампионската лига през този сезон, но те са играчи, които могат да ни помогнат да я печелим и през следващите 5-6 години.”