Нападателят на Челси Дидие Дробга разкри какво го подтиква да търси победа на всяка цена днес срещу Валенсия в Шампионската лига. Голмайсторът на „сините” сподели, че е бил съкрушен, когато именно испанският отбор би неговия Марсилия на финала за Купата на УЕФА през 2004 година. Тогава Дрогба все още носеше екипа на френския тим.

„Това наистина е останало като един болезнен спомен в съзнанието ми. Загубата в Гьотеборг не може да се сравни с нищо друго,” заяви африканецът.

Дрогба реализира единствения гол за Челси в първия мач срещу Валенсия на „Стамфорд бридж” и ще търси още попадения на „Местая.”

„Не сме обсебени от фикс идеята, че трябва да спечелим Шампионската лига, но определено го желаем. Това не е трофей, който се печели просто така. Това е голямата ни цел този сезон и ние вярваме, че можем да я постигнем,” продължи нападателят.

„Валенсия е много труднопреодолим отбор, особено у дома, със скоростта на Давид Вия, опита на Фернандо Мориентес и солидната защита.”

Мачовете до края на сезона може да се окажат и последни за Дрогба под ръководството на Жозе Моуриньо, но голмайсторът заяви: „Не ми се мисли за негово напускане. Въпреки че си мисля, че го познавам, той винаги може да ме изненада. Той винаги се старае играчите му да израстват. Никога не престава да те кара да искаш повече от себе си.”

„За първи път го срещнах, когато с Марсилия излязохме срещу Порто. Мисля, че връзката ни започна оттам,” разкри Дрогба и заяви, че никога не би преминал в друг английски отбор, ако Моуриньо реши да напусне Челси, но не отхвърли трансфер в чужбина.