Английският шампион Челси преговаря с канадския футболен тим Монреал Импакт за правата на нападателя Дидие Дрогба. Британските медии разкриха в началото на седмицата, че лично собственикът на лондончаните Роман Абрамович иска да върне африканеца на "Стамфорд Бридж", като е готов да му предложи и треньорски пост.

"Да, в момента сме в контакт с Челси относно Дидие Дрогба. Разбираме неговата привързаност на бившия му клуб и желанието му да помогне, така че ще приемем неговото решение. И все пак, нашето желание е Дрогба да играе в Монреал и през 2016 година", съобщиха от канадския клуб на официалния си уебсайт.
Завръщането на Дрогба на "Стамфорд Бридж" е почти сигурно, твърдят медиите в Англия. Те бяха подкрепени и от присъствието на нападателя на мача срещу Съндърланд, който той изгледа с назначения временно на поста мениджър Гуус Хидинк.

"Работих с него преди пет или шест години и бях доволен, че в отбора ми присъства такъв професионалист. Все още не знам какво се случва в преговорите, защото съм имал само личен разговор с него. Казах му съвсем искрено, че човек като него може да направи разликата между нашия клуб и останалите", каза Хидинк.