Емоционалното завръщане на нападателя Дидие Дрогба в Челси вече може да се смята на почти 100% сигурно. Официалната оферта към него вече е факт, а според вестник "Дейли Телеграф", 36-годишният ветеран ще го приеме. 

В предложението на лондончани обаче има малка промяна, в сравнение с първоначалните очаквания. В Англия вярваха, че на тарана ще бъде предложена и работа като помощник на мениджъра Жозе Моуриньо. 

Сегашната оферта обаче изключва това, като Дрогба ще трябва да се концентрира изцяло върху представянето си на терена. Има специална клауза обаче, според която дългосрочното му бъдеще на "Стамфорд Бридж" ще се обсъжда след края на сезона. 

Точно тогава котдиваорецът може да приеме да стане част от екипа на Моуриньо. А има и възможност да заеме директорско място след края на кариерата си. Но тези неща щесе обсъждат следващото лято. 

Интерес към ветерана имаше още от Ювентус, но той със сигурност ще откаже на италианците. В момента Дрогба е свободен агент, след като си тръгна от Галатасарай и не поднови договора си, който изтече на 30 юни.