Дидие Дрогба отрече спекулациите, че ще напусне Челси през лятото. Бъдещето на нападателя на „Стамфорд бридж” бе под въпрос, като Милан се считаше за основен кандидат за подписа му.

Самият футболист хвърли сянка върху дългосрочното си обвързване със „сините”, след като в интервю сподели, че би желал да играе в друго първенство преди края на кариерата си.

Въпреки това голмайсторът на Премиършип обяви пълна себеотдаденост на Челси и заяви, че се концентрира върху това тимът да си върне титлата.

„Всяко лято има слухове за моето напускане заради други големи клубове, но аз мога да кажа, че това не е истина,” каза Дрогба пред английския таблоид News of the World.

„Челси е моята съдба и не искам да я променям сега. Милан е добър клуб, шампион на Европа. Но аз не съм говорил с никого. Само знам онова, което пише в пресата, но няма проблем в договора ми с Челси. Всичко е ясно и нищо не ме притеснява.”

Според Дидие Дрогба трансферът на Тиери Анри от Арсенал в Барселона оставя Челси с един съперник по-малко в борбата за титлата.

„Напускането на Анри е добра новина за нас – това означава един опонент по-малко по пътя на Челси,” продължи африканецът.

„Арсенал ще имат сериозни проблеми без Анри, които ще разрешат много трудно. За нас това означава, че за титлата ще се борят Челси и Манчестър Юнайтед,” завърши Дрогба.