Нападателят на Челси Дидие Дрогба е продължил да обижда съдията Том Хенинг Йовребьо и в тунела на Стамфорд Бридж след равенството 1:1 срещу Барселона в полуфиналния реванш на Шампионската лига.

 

Котдивоарецът, който бе заменен през второто полувреме, връхлетя норвежкия арбитър веднага след последния съдийски сигнал на мача, след като на два пъти протестираше за неотсъдени дузпи срещу него, а по-късно съотборниците му не без основание претендираха и за още две, едната от които в 96-ата минута, но реферът остана безмълвен и в четирите ситуации.

 

Дрогба трудно бе удържан от стюардите на стадиона, а и от съотборниците си, за да не налети на Йовребьо, а вестник „Сън” разкрива, че голаджията е продължил с протеста си и в тунела.

 

„Дидие Дрогба слизаше долу със съдията до него. Дрогба крещеше на Хенинг и реферът спря. Дрогба застана само на десетина сантиметри от лицето на норвежеца и продължи да крещи”, казва свидетел на случка пред изданието.

 

„Това е ш**на позор, ти нямаш уважение, нещо като това не може да се случи. Ти не можеш да правиш това”, бил казал още футболистът на Челси на стреснатия Том Хенинг Йовребьо, който гледал уплашено, без да посмее да обели и дума.