Футболистът на Челси Дидие Дрогба заяви, че отборът му не мисли постоянно за загубата от Ливърпул на полуфинала в Шампионската лига преди две години. Според нападателя „сините” са твърде заети в последно време да планират отмъщението си.

Отборът на Жозе Моуриньо бе отстранен от най-комерсиалния футболен турнир след съмнителен гол на Луис Гарсия, а „мърсисайдци” спечелиха трофея. Дрогба обаче се стреми да изтрие лошия спомен.

„Опитваме се да не мислим прекалено много за този мач. Загубихме с гол, който не никога не трябваше да бъде признаван. По-скоро се радваме на шанса за реванш, защото Челси все още се стреми към първа победа в Европа”, коментира котдивоарският национал пред английският всекидневник „Мирър.

Нападателят е наясно, че предстои един много тежък мач. „Срещите между нашите два отбора винаги са били горещи. Ливърпул е нещо специално. В последните две-три години медиите се постараха да нажежат атмосферата преди тези дербита. Не знам, кога започна всичко. Етапът на състезанието, фактът, че ние сме домакини в първата среща, нямат значение. По-добрият отбор ще спечели”, завърши Дрогба.