Манчестър Юнайтед стигна драматично до победата с 2:1 над Уулвърхемптън в мача от 11-ия кръг във Висшата лига. Пред близо 76000 зрители на „Олд Трафорд” победата за домакините донесе Парк Джи-Сунг, който отбеляза и двете попадения за своите.

Димитър Бербатов не попадна в групата на „червените дяволи” за мача с „вълците”, като причината бе вирус. Болестта тормозеше играчите на Юнайтед и самия сър Алекс Фъргюсън от началото на седмицата.

Оуен Харгрийвс пък за пореден път доказа, че е като от стъкло. Английският футболист започна като титуляр срещата, като това му се случи за първи път от септември 2008 година. След пет минути игра обаче, той отново получи травма и напусна терена. На негово място малко по-късно влезе Бебе.

Парк отбеляза първото попадение в самия край на първото полувреме, а драматичната победата за Юнайтед донесе с гол в 93-та минута. За гостите се разписа Силван Ебанкс-Блейк в 66-та минута.

В отсъствието на Бербатов, Майкъл Оуен и Уейн Рууни, който се лекува в САЩ, нападението на домакините поведоха Хавиер Ернандес и Габриел Обертан.

Двубоят започна равностойно, а играчите на сър Алекс не можаха да стигнат до по-сериозно положение пред вратата на гостите. Все пак, точно преди почивката Юнайтед успя да излезе напред. В 45-та минута при добра атака за домакините, Дарън Флетчър видя пролука в отбраната на Уулвс, пусна тънък пас към Парк, който не сбърка и вкара за 1:0.

Гостите съумяха да изравнят в средата на второто полувреме. В 66-та минута Ебанкс-Блейк вкара с хубав шут за 1:1.

В опит отново да обърне развоя на срещата, сър Алекс извърши двойна смята в 74-та минута, като мястото на Джон О’Шей влезе ветеранът Пол Скоулс, а Федерико Македа замени Бебе.

До края на двубоя звездата на Парк отново блесна. В третата минута на даденото от рефера продължение южнокореецът проби самостоятелно отдясно, навлезе в наказателното поле и през куп от защитници промуши топката за 2:1 и така да донесе драматично победата за Юнайтед.

След успеха, „червените дяволи” излязоха на 2-то място във временното класиране с актив от 23 точки, на две зад Челси и на три пред Арсенал. Уулвърхемптън пък е на 19-та позиция с 9.

Други резултати от Висшата лига:

Болтън – Тотнъм 4:2

Бирмингам – Уест Хем 2:2

Блекбърн – Уигън 2:1

Блекпул – Евертън 2:2

Фулъм – Астън Вила 1:1

Съндърланд – Стоук Сити 2:0

Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.