Астън Вила победи Евертън с 3:2 като гост, а последните минути да двубоя бяха превърнати в драма от главните действащи лица – Ашли Йънг и Джолиън Лескът, редом до които цял мач за гостите игра Стилиян Петров.

Шоуто на Гудисън Парк започна още в 32-ата секунда, когато прецизен изненадващ изстрел на Стив Сидуел принуди Тим Хауърд да вади топката от мрежата си още преди да осъзнае, че е излязъл от съблекалнята.

Карамелите изравниха на 1:1 в 30-ата минута с гол на бранителя Джолиън Лескът, преди Ашли Йънг да даде нова преднина на гостите от Бирмингам в 54-ата.

Мениджърът на Вила Мартин О’Нийл отново не направи нито една смяна в мача, а Лескът израни отново в 92-ата минута, когато Тим Кейхил му свали топката с глава и левият защитник простреля Брад Фридъл от границата на вратарското поле.

Ашли Йънг обаче реши да опетни блестящото представяне на Лескът до момента и в 94-ата минута го подмина като гара, за да вкара и своя втори гол в мача за крайното 3:2.

Тимът на Астън Вила приближи на една точка четвъртото място, на което е Арсенал и е пети с 28 точки, докато Евертън е седми с 22.