Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке предупреди, че германските шампиони няма да се разделят със звездата си Шинджи Кагава, ако не получат достатъчно добра оферта за японския национал.

Най-силен интерес към привличането на острието на жълто-черните има Манчестър Юнайтед, като Кагава вече бе в Англия, където преговаря с мениджъра на червените дяволи Сър Алекс Фъргюсън.

„Повече от очевидно е с какви качества разполага Шинджи, на каква възраст е и колко ценен е той за отбора“, коментира Вацке пред „Bild“.

„Гледайки парите, които Байерн плати за Мануел Нойер, от чийто договор оставаше още една година. Може да се изисква за сума като тази“, каза шефът на Борусия.

Байерн Мюнхен даде 18 милиона евро на Шалке за Нойер през миналото лято, а Дортмунд ще удари колосална печалба от Шинджи Кагава, който бе купен за само 350 000 евро от Серезо Осака през 2010 година.

За двата си сезона на стадион Сигнал Идуна Парк японският атакуващ халф стана два пъти шампион на Германия, като през този шампионат записа и златен дубъл. В 71-те си мача за жълто-черните Кагава заби 29 гола, като дълго време и бе контузен.