Ръководството на Борусия Дортмунд ще се опита да си върне продадения в Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава, но под наем за следващия сезон. Това съобщи британският таблоид „Мирър“.

Японският национал пристигна на „Олд Трафорд“ през 2012 година след две поредни шампионски титли на Бундеслигата с „жълто-черните“. Англичаните броиха около 12 милиона паунда за услугите му, но една през настоящия сезон плеймейкърт започна да показва познатото ниво.

Кагава има едва 9 мача за Юнайтед през настоящата кампания и още не се разписал, но вчера бе един от най-добрите при разгрома над Астън Вила с 4:1.

Азиатецът обаче все още е болна тема за Борусия и шефовете на клуба съвсем не са се отказали от него, но очевидно не разполагат с достатъчно финанси, благодарение на които да обезпечат постоянен трансфер.

Трудната адаптация на Кагава в Англия е обусловена и от факта, че при „червените дяволи“ той е принуден да играе на крилото, докато в Дортмунд той бе твърд титуляр като втори нападател. На „Олд Трафорд“ от доста време поверяват тази роля на Уейн Рууни, а след привличането на Хуан Мата през зимата шансовете на Кагава да заиграе на любимата си позиция станаха още по-малки.