Защитникът на Блекбърн Роувърс Кристофър Самба, който получи страховит удар с крак в главата от Андрий Шевченко, е добре и неговата травма не е толкова тежка, колкото изглеждаше първоначално.

Срещата между Блекбърн и Челси, завършила при нулево равенство, ще се запомни именно с инцидента в неговия край.

Самба се хвърли самоотвержено да изчисти една топка в наказателното поле и попадна точно пред засилилия се Андрий Шевченко, който не успя да спре и го ритна в главата. Около седем минути лекарските екипи и парамедици бяха наобиколили играча, докато му сложат шина на врата и го положат внимателно на носилката.

Веднага след това централният бранител бе закаран в местна болница. Там той е разсеял всички опасения на лекарите, след като се е изправил и е започнал да говори.

След като лекарският екип е установил, че конгоанецът е напълно добре, той дори се е качил на самолета заедно със своите съотборници.

Това е втория път от началото на сезона, когато футболист на Блекбърн получава подобен удар в главата. Още в първия кръг Бени Макартни получи сътресение след тежък сблъсък глава в глава. Тогава той пропусна срещата на тима от турнира за Купата на УЕФА срещу МиПа.

Сега на Роувърс предстои отново мач за УЕФА, срещу гръцкия Лариса. Лекарският щаб ще реши дали Самба ще може да вземе участие в тази среща.