Добри новини долетяха от лагера на Ливърпул в навечерието на голямото регионално дерби с Манчестър Юнайтед през уикенда. Един от дълготрайно контузените играчи на мърсисайдци поднови тренировки на пълни обороти. 

Става въпрос за халфа Лукас Лейва, който близо месец и половина стоя в лазарета на тима. Той вече е напълно готов за мачове, но все пак участието му в битката в неделя все още е под въпрос. 

Причината е, че той не е наваксал напълно изоставането си във физически план, в сравнение със съотборниците си. Затова едва в последния момент мениджърът Брендън Роджърс ще прецени дали да го включи в състава. 

Но дори и да не е на линия за неделя, Лейва ще може да се бори за титулярно място в следващите двубои на "червените" до края на сезона. На тях им предстои сгъстен цикъл от мачове след паузата за мачовете на националните отбори, като имат битки с Арсенал в Премиършип и Блекбърн за Купата на Англия в рамките само на четири дни. 

Иначе бразилецът не е играл от градското дерби с Евертън на 7 февруари насам. От тогава отборът му има само победи в Премиършип и единственият горчив хап беше отпадането от Лига Европа.