Ел-Хаджи Диуф е заплашил Антон Фърдинанд да го наръга с нож по време на изключително грозен скандал между двамата.

Сцената се е разиграла на отборна вечеря след победата на Съндърланд над Фулъм с 1:0 в средата на седмицата.

Един от играчите на Съндърланд разкрива пред „Sun”: „Това бе най-лошото нещо, на което съм ставал свидетел през живота си. Когато двамата бяха раздърпани настрани, Диуф извика към Антон, че ще забие нож в него.”

За щастие и на двамата футболисти заплахата не е била материализирана, но скандалът е шокирал целия отбор на Съндърланд.

Разпрата е продължила и на следващия ден, по време на тренировка. Това е принудило мениджърът Рики Сбраджиа 24 часа по-късно да продаде Диуф на Блекбърн срещу 2 милиона лири.

Звездата на младежкия национален отбор на Англия се е превърнал в невинна жертва на гнева на Диуф, който се отприщил във вторник по време на двубоя. Двамата се обвинили един друг, че не са се раздали на максимум на терена, след което продължили да се нападат и в съблекалнята.

Куриозен е фактът, че братът на Антон - Рио Фърдинанд отдавна е част от кампанията насочена срещу престъпленията с нож. През 2006 година звездата на Манчестър Юнайтед оглави инициатива против оръжията, насочена към децата. „Зачитайте живота, а не ножа” (Respect your life, not a knife).