Нападателят на Ливърпул Дирк Каут предупреди мениджъра на тима Кени Далглиш, че може да напусне „Анфийлд“, тъй като не получава достатъчно шансове като титуляр.

През настоящия сезон холандецът се включваше основно от пейката, като до момента има отбелязани 4 гола във всички състезания. Играчът заяви, че има желание да завърши кариерата си в Ливърпул, но и че ще си тръгне, ако това се наложи.

„Искам да играя във всеки мач“, заяви Каут пред британския вестник „Дейли Мирър“. „Много е разочароващо, когато не започвам като титуляр – както се случи на финала за Купата на Лигата. Докато играя толкова, колкото желая, ще бъда щастлив, но ако стигна до ситуация, при която вече не играя във всички мачове, може би ще се наложи да взема друго решение. На този етап обаче не мисля за това.“

„Чувствам се подготвен физически, не мисля, че някога съм се чувствал по-силен и съм готов да играя във всеки един двубой. Важното е да убедя мениджъра, че заслужавам да попадам в титулярния състав по-често, отколкото успявам в момента“, допълни Каут.

„Усещам, че ние бавно се превръщаме в сила, че градим нещо специално. През следващия сезон със сигурност ще бъдем по-добри, но настоящата кампания все още тече и ние имаме своите шансове. Може би понякога ни липсва постоянство, а друг път – късмет. Ще продължим да се борим, но трябва да реализираме по-успешно шансовете за гол, които създаваме. Срещу Евертън и срещу Стоук показахме, че започваме да се движим тъкмо в тази посока“, завърши холандецът.