Нападателят на Тотнъм Димитър Бербатов предизвиква страх в защитниците из цяла Европа, и затова полузащитникът на Рединг Стив Сидуел предупреди съотборниците си да внимават много с българския голмайстор в неделната среща между двата отбора от Премиършип.

„Бербатов има 19 гола за „шпорите” след трансфера си от Байер Леверкузен, а неговите брилянтни отигравания и поглед върху играта вдъхновяват всички,” пише в днешния си брой „Дейли Мейл”

Сидуел вярва, че Бербатов трябва на всяка цена да бъде задушен, за да може Рединг да нанесе една от редките загуби за Тотнъм на „Уайт Харт Лейн”.

Двата отбора са в пряка битка за местата в първата шестица, даващи право на участие в турнира за Купата на УЕФА през следващия сезон.

„Това е много важен мач за нас,” заяви Сидуел.”Когато играхме срещу тях по-рано през тази година, ние бяхме в криза, и след като ги победихме, излязохме от нея. Сега може да се получи същото.”

Той добави: „Бербатов играе фантастично за тях, той поема отговорност и винаги играе със самочувствие – както и целият им отбор. Те са добре балансиран тим и играят като едно цяло. В началото на сезона те имаха много индивидуалности, но сега всички вече са сплотени.”