Топреализаторът на Челси този сезон Диего Коща може да не играе повече до края на кампанията. Това разкри мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо в навечерието на мача с Кристъл Палас в неделя. 

Този мач може да коронова "сините" като шампиони в Премиършип. И ако това се случи, бразилецът с испански паспорт няма да се появи повече на терена до края на май, за да не се рискува здравето му. 

Нападателят е измъчван от проблеми с подколянното сухожилие, заради които трябва да почива минимум още две седмици. Но при решена битка за титлата, натоварванията ще му бъдат спестени, за да е напълно готов за старта на лятната подготовка през юли. 

"Ако спечелим титлата в неделя, по всяка вероятност той няма да играе повече този сезон. Ако победим Кристъл Палас, няма да го включвам в групата. Ако не бием този отбор, ще го пусна в мача с Ливърпул на 10 май."

"Не бих казал, че той има нужда от дълга почивка, а по-скоро от повече време за усърдна работа извън терена. Предвидил съм цялата му работа по време на почивката и подготвителния период след това", сподели Моуриньо.