Новият голмайстор на Челси Диего Коща обясни, че не се притеснява от провокациите на терена и те дори го мотивират повече.

Дотук бразилецът с испански паспорт напълно оправдава очакванията, които феновете имаха към него, и със 7 гола в 6 мача от Премиършип впечатли всички на Острова. Естествено, Коща показа и другата си страна, като на два пъти бе в основата на остри сблъсъци с противникови играчи. Първият случай бе при победата с 6:3 над Евертън, когато таранът се сдърпа с вратаря на мърсисайдци Тим Хауърд, а след това стори същото и с Пабло Сабалета от Манчестър Сити при равенството 1:1.

„Реалността е, че до този момент не съм имал истинска физическа битка“, обясни Коща. „Нещата вървят добре за мен. Засега се наслаждавам.“

„Провокациите? Случват се и тук, имаше ги и в Испания. Където и да играя, винаги ще бъде така. Така хората възприемат моята личност и винаги ще се опитват да се възползват. Противнците ми винаги търсят провокацията.“

„Трябва да знаеш как да се справяш в такива ситуации. Истината е, че аз съм спокоен. Ако ме провокират, им вкарвам“, заключи Коща.