Дидие Дрогба даде поредния ясен сигнал, че възнамерява да напусне Челси. Той призна, че е „отвратен” от себе си, защото е приел милионите на Роман Абрамович.

Шокиращо, африканецът заяви, че се е молил да получи контузия, която да го спре от трансфер на „Стамфорд бридж”.

29-годишният футболист направи истинска изповед пред всички свои фенове в официално DVD, пуснато на пазара във Франция. Там той изразява яростта си от уволнението на Жозе Моуриньо, предателствата в съблекалнята и твърди, че иска да си тръгне от Челси в края на сезона.

Безспорно думите на Дрогба няма да останат без последствие, те със сигурност ще вбесят Абрамович, ще разярят сините фенове и ще удивят съотборниците му.

„В деня, в който подписах с Челси, се почувствах отвратен от себе си,” казва Дрогба пред камерата. „Знам, че такива неща не се случват на много играчи, но при мен бе така. Бях отвратен.”

„Знам, че като казвам това, хората веднага ще погледнат към финансовата страна – но парите нямат знамение за мен. Бях нещастен и това е,” продължи нападателят. „Имах късмет да попадна във френскоговоряща среда на „Стамфорд бридж” – Джереми, Уилям Галас и Клод Макелеле – те се опитаха да ми помогнат. Но истината е, че искат да си тръгна само след няколко седмици. Изобщо не бях щастлив. Нямах желание да съм там.”

Най-невероятно обаче изглежда признанието, че е искал да се контузи, за да не замине за Лондон. „Правех някои абсурдни неща, само и само да не се налага да ходя в Челси,” казва той. „Медицинските тестове бяха в Париж и ясно помня, че се молех да открият някакъв проблем в коляното ми или нещо друго, което да провали трансфера. Не ме интересуваше какво ще загубя, или колко пари ще спечеля, просто не исках да напускам Марсилия.”

„Признавам, че си мечтаех някой ден да играя в Англия, но престоят в Марсилия напълно ме промени. Исках да направя като Малдини – да остана в Марсилия до края на кариерата си. И други клубове ми харесваха, но към този изпитвам истинска страст,” казва Дидие.

Агентът на Дрогба Тиерно Сейде потвърди това: „Нощта преди полета ни за Лондон, аз отидох от Париж до Марсилия, за да го взема. В 4 сутринта Дидие ми каза – „Не искам да ходя, забрави, отменя се – няма да ходя в Челси.” В крайна сметка го разубедих.”

Дрогба продължи да разказва: „И след втория си сезон в Челси, пак исках да напусна. Феновете ме освиркваха, а не знам колко играчи могат да понесат да са освирквани от собствената си публика. Бях обвиняван, че падам твърде лесно – всякакви такива глупости. Мисля, че привържениците се опитваха да наранят мениджъра, като нараняват мен – един от най-близките му. Лесно е да разстроиш Моуриньо, като го направиш с мен. Сега съм горд, че след три сезона в Англия, успях да променя начина, по който хората ме виждат.”

Дрогба е признателен на Моуриньо: „Моуриньо промени тактиката на 4-4-2 и ми позволи да се изявя, така направих най-силния си сезон, дори по-добър от тези с Марсилия.”

Голмайсторът на Челси все още се надява, че някой ден отново ще играе под ръководството на Жозе Моуриньо.