Бившият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил разкритикува жестоко начинът на управление в клуба. Англичанинът, който беше един от най-приближените на сър Алекс Фъргюсън хора по време на знаменитата ера на шотландеца, заяви, че дотук мениджърът Луис ван Гаал води отбора към разочароващ сезон.

Снощи „червените дяволи“ допуснаха грешна стъпка у дома и паднаха с 0:1 от Саутхемптън, което ги отдалечи на 5 точки от топ 4 във Висшата лига. Освен това тимът не можа да прескочи груповата фаза в Шампионската лига, където напред продължиха ПСВ Айндховен и Волфсбург.

„Ясно е, че всички се надяваме резултатите да бъдат по-добри. Няма как някой да не е разочарован“, коментира Гил. „Определено това е сезон, в който постигаме много по-малко от плануваното. Мисля, че всички са съгласни с това предвид извършените инвестиции.“

„Не искам да говоря за качеството на футбола, но няма и да седя и да казвам, че е атрактивен. За мен това, което показвахме преди, беше страхотно, но имахме и играчите за тази цел – Райън Гигс тичаше по крилото, Дейвид Бекъм, Пол Скоулс. Искаме повече атакуващ футболи и съм сигурен, че това е ключов фактор, за да вървим напред“, добави Гил.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS