Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео смята, че проблемът на Фернандо Торес е психологически и съвсем скоро нападателят отново ще започне да бележи.

27-годишният испанец изпитва сериозни трудности след преминаването си на „Стамфорд Бридж“ през януари 2011 г. за сумата от 50 млн. паунда. В 36 шампионатни двубоя за „сините“ Торес е вкарал едва 3 гола.

Ди Матео обаче остава оптимист по отношение на своя футболист. „Фернандо има психологически проблем, но може да се справи с него“, заяви наставникът на Челси пред британския вестник „Сън“. „Ако той има нужда от мен, знае къде съм, но е очевидно, че той трябва да потърси промяната.“

„Той не бива да мисли за сумата, която клубът плати за него. Трябва да се концентрира единствено върху играта, а не толкова върху отбелязването на голове, подаването на асистенции или отиграването на топката по атрактивен начин. За момента той има нужда да забрави за вкарването на голове и да заиграе опростено. Останалото ще дойде с времето“, добави роденият в Швейцария италианец.

„Фернандо си остава страхотен нападател и съм убеден, че все още знае как се отбелязват попадения. Той е един от най-добрите в света на своя пост. В предишните години той вкара немалко попадения и съм сигурен, че ще продължи и за в бъдеще“, завърши Ди Матео.