Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео бе изключително развълнуван след историческия успех на своя тим срещу Байерн Мюнхен на финала в Шампионската лига. Италианецът сподели, че неговият тим е показал необходимия характер, за да триумфира в мача.

"Понякога животът и футболът са непредсказуеми и луди. Имахме труден сезон, но го завършихме по невероятен начин", бяха първите думи на наставника на "сините" след края на драматичния двубой. "Много съм щастлив заради моите играчи. Те дълго и упорито работеха за този успех."

"Когато Байерн вкара гол, на нас ни оставаше много малко време, но показахме характер и изравнихме. Бяхме сериозно затруднени в подготовката за този мач заради наказания и контузии на двама защитници. Но волята и желанието на футболистите даде резултат", допълни Ди Матео.

"Последните осем години Дидие Дрогба вярно служи на нашия клуб и ни донесе много успехи. Но за нас важен е отборът и днес всички играчи свършиха страхотна работа. Ашли Коул - неудържим, както и Франк Лампард и Петер Чех. За такава победа са нужни усилията на целия отбор."

"Влязохме в историята, това е първа победа на Челси в Шампионската лига и я постигнахме по много труден начин. Байерн игра много силно. Разбирам чувствата на нашия съперник - винаги е много тежко да загубиш с дузпи."

"Сега искам да си почина. Последните три месеца бяха много напрегнати и имам нужда от ваканция. Не е важно дали ще остана треньор. Каквото реши ръководството, това ще бъде", завърши италианският специалист.